Överraska gästerna med en aning absint till middagsbjudningen

Absint är en himla omtalad dryck och har även förbjudits I vissa länder. I Sverige har man alltid kunna dricka absint som är en dryck baserad på anis, fänkål och malört. Men drycken har varit ganska populär under tidernas gång och det är icke alla som gillar den ganska beska smaken.

absintglas

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under det här namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade faktiskt att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det självklart de som anser att konstnärer som Van Gogh förmodligen blev en aning tokiga av att blanda sina egna färger med farliga ämnen och att man knappast kan skylla på absinten för detta. Du kan således skaffa malört, tujon och framställa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli dåraktig av detta.

Göra egna drinkar med absint med korrekt redskap

Tänk på att du behöver korrekt verktyg för att producera din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, https://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som består av örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked för att få sötman i drycken. Om det ej blir lite sött så är det tufft att dricka absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är ofta hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med korrekt verktyg och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att imponera. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i ytterligare örter men detta blir en aning överkurs för den som är ny på att mixa egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den komponent som du ej vill missa då det är den som antas skänka effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan minsann vara dödlig men ej i den dos som man använder i absinten.

Det är icke absinten som är riskfylld utan alkoholen i drycken

Något som man måste fatta då det handlar om den här typen av drycker är att det minsann är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Ifall man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång alltemellanåt så är det fullkomligt säkert att dricka men ifall man gör det till vana att dricka absinten till frukost, lunch och middag så kan det bli bekymmer.

Dagens absinter är även fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan ej framföra att den gröna fen är detsamma som den en gång var. Håll enbart koll på hur mycket du dricker och var försiktig med att ge för mycket till personer som har en aning bekymmer med sin alkoholkonsumtion.