Skippa sockertillsatser när du brygger öl hemma

Det är sannerligen inte så besvärligt att brygga öl hemma för i svenska hem så finns det spis och ugn där man lätt kan fixa med rätt temperatur för mäskning och resten av processen, och andra komplement som ska till finner man lätt online som exempelvis bryggsocker.

druvsocker

Men är bryggsockret verkligen nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan det här sockret exakt då man behöver det som mest?

God planering är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man alltid tvingas bana väg för sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll ifall man vill brygga vin alternativt om man vill brygga öl med bryggsocker. Om man inte har allting på plats inför vinbryggning så kan det hela enkelt gå åt skogen då saker som jäsning inte fungerar så som man har tänkt sig.

Gå således igenom allting som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska inträffa.

Brygga öl med bryggsocker eller enbart med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det fungerar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen relevant att du får en produkt som faktiskt är till för ölbryggningen.

Något som får flertal att välja sockret är det där med alkoholen. Ifall jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av engagemang. Man häller helt enkelt ned bryggsockret i koket därför att få maximalt med alkohol.

De som anser att man ej ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som innehåller bryggsocker) som finns naturligt i malten uppge vanligtvis att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika väl. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varefter man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som eventuellt inte är fullständigt framgångsrik.

En annan sak att överlägga är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir lite blaskigt. Därför att finna korrekt formel så kan det vara klokt att börja med ett mindre kok så att man ej behöver dumpa så avsevärt om det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för bästa pris

Ifall du vet att du snart kommer att brygga öl återigen så ska du se till att införskaffa ingredienserna online. På internet så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser såsom maltextrakt samt dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på ultimata vis samt spara pengar på att handla online.

På internet bör du dessutom bevista forum där folk diskuterar ölbryggning.