Testa att producera detta superbilliga vin

Inte alla av oss har råd att ha ett glas läckert vin på våra bord vid våra måltider.

Men om det nu vore möjligt, skulle samtliga älska att äta till ackompanjemang av denna dryck.

Vin är en dryck som har firats sedan urminnes tider.

Det finns dokument som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin föda.

Denna dryck rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor och pensionärer.

Det röda druvvinet i synnerhet har visat en del exceptionella egenskaper vad gäller att förhindra åldrande, liksom att det har flera medicinska fördelar ifall de tas kontinuerligt med tanke på att det är oerhört rikt på antioxidanter.

För dem som inte kan handla vin, är alltsammans inte förlorat.

Vem som helst kan producera ett någorlunda bra vin med ingredienser som kommer från kökshyllan.

Detta inlägg kommer att visa dig hur man utför detta.

Med en aning övning kommer du att kunna brygga ditt eget billiga vin som i smak kan tävla med de allra ultimata (hmmm).

Innan vi börjar skall jag berätta att det så klart finns ett snabbare sätt som också ger ett smakrikare vin. Beställ en vinsats från börja brygga vin genom att klicka här ifrån hembryggning.se, prisad.se eller liknande webbutik.


Vad du behöver för ditt hemgjorda vin

En halv kopp socker

144 gram druvsaft (ca 3 burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och inte innehar några övriga tillsatser

En flaska där du kan mäta 4 liter vätska

Två-tre ordinarie ballonger eller 2 jäshinkar eller plastdunkar

Vatten – Det rekommenderas att använda destillerat vatten, men du kan använda ditt vanliga kranvatten för att ytterligare minska kostnaderna

Ett stift som kommer att användas för att åstadkomma en del hål i ballongerna

Vinjäst. Men om du inte har det, kan normalt bagerijäst funka också fast smaken blir tyvärr därefter.

Kolla på webben efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per komplett flaska.

För nybörjare som behöver lite mer orientering och hjälp, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt och flaskor

Kavla upp ärmarna och gör dig färdig att producera vin

Ta tratten och häll därefter saften i behållaren.

Häll alla 3 burkar (totalt 144 gram) och häll efteråt i dubbelt så mycket vatten.

Om du har tre burkar saft, häll 6 burkar vatten.

Skaka alltihop tills blandningen blir fullkomligt homogen.

Vid denna punkt, tillsätt den halva koppen socker.

Skaka igen grundligt.

Sockret bör helst vara helt löst i slutet av blandningen.

Nu tar vi jästen.

Följ instruktionerna, blanda ut jästen enligt instruktioner och få den färdig för användning.

När jästen är redo, addera även denna till blandningen du har och skaka återigen.

När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.

Säkerställ att ballongen har några hål i sig före du knyter fast den till mynningen av behållaren.

Det finns ett särskilt sätt att binda ballongen till mynningen av behållaren.

Det bör helst vara bra gjort och tätt (här kan du nyttja snöre eller gummiband att knyta med).

Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på minst en halv dag (12 timmar).

Vid slutet av denna tid kommer du att höra poppande ljud av bubblor.

Detta är ett bevis på att jästen fungerar bra.

När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att bli uppblåst med hjälp av gas som genereras av jäsningsprocessen.

Så länge ballongen blåses upp är processen verksam.

Du kommer att veta när vinet är klart, när ballongen töms.

Ditt vin är klart!

Nu måste du hälla det långsamt genom en sil i de flaskor du vill lagra det i.

Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk kulör.

Stoppa in i kylskåpet och njut sedan av ditt eget vin som kostade nästan inget alls – men det är smaskigt! Nästa brygd kanske blir en vinsats?