Inte samtliga av oss har råd att ha ett glas läckert vin på våra bord vid våra måltider.
Men om det nu vore möjligt, skulle alla älska att förtära till ackompanjemang av denna dryck.
Vin är en dryck som har firats sedan urminnes tider.
Det finns dokument som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin föda.
Denna förfriskning rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor och pensionärer.
Det röda druvvinet särskilt har visat en del exceptionella egenskaper vad gäller att stoppa åldrande, liksom att det har många medicinska fördelar ifall de tas kontinuerligt eftersom det är ytterst rikt på antioxidanter.
För dem som ej kan köpa vin, är allt icke förlorat.
Vem som helst kan göra ett tämligen bra vin med ingredienser som kommer från kökshyllan.
Detta inlägg kommer att påvisa dig hur man utför detta.
Innan vi startar vill jag berätta att det finns ett smidigare sätt som också ger ett godare vin. Inhandla en vinsats från se vinsetpaket genom att klicka här ifrån hembryggning.se, prisad.se eller liknande marknadsplats.
Med lite övning kommer du att klara av att brygga ditt eget billiga vin som i smaker kan konkurrera med de allra ultimata (hmmm).
Vad du behöver för ditt hemgjorda vin
En halv bägare socker
144 gram druvsaft (ungefär tre burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och inte innehar några andra tillsatser
En butelj där du kan mäta fyra liter vätska
Två-tre ordinarie ballonger
Vatten – Det rekommenderas att bruka destillerat vatten, men du kan använda ditt vanliga kranvatten för att ytterligare krympa kostnaderna
Ett stift som kommer att användas för att åstadkomma några hål i ballongerna
Vinjäst. Men ifall du inte har det, kan normalt bagerijäst fungera likaså fast smaken blir tyvärr därefter.
Kolla på nätet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per komplett flaska.
För nybörjare som behöver en aning mer orientering och assistans, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt och flaskor
Kavla upp ärmarna och gör dig klar att göra vin
Ta tratten och häll därefter saften i behållaren.
Häll samtliga 3 burkar (totalt 144 gram) och häll därefter i dubbelt så mycket vatten.
Om du har tre burkar saft, häll sex burkar vatten.
Skaka alltihop till dess blandningen blir totalt enhetlig.
Vid denna punkt, addera den halva koppen socker.
Skaka igen noga.
Sockret bör helst vara fullständigt löst i slutet av blandningen.
Nu tar vi jästen.
Följ instruktionerna, blanda ut jästen enligt instruktioner och få den klar för bruk.
När jästen är klar, tillsätt även denna till blandningen du har och skaka igen.
När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.
Säkerställ att ballongen har några hål i sig innan du knyter fast den till mynningen av behållaren.
Det finns ett speciellt sätt att knyta ballongen till mynningen av behållaren.
Det bör helst vara väl gjort samt tätt (här kan du använda snöre alternativt gummiband att knyta med).
Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på minst en halv dag (tolv timmar).
Vid slutet av denna tid kommer du att höra poppande ljud av bubblor.
Detta är ett intyg på att jästen fungerar bra.
När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att vara uppblåst innehållandes gas som genereras från jäsningsprocessen.
Så länge ballongen blåses upp är processen verksam.
Du kommer att veta när vinet är klart, när ballongen töms.
Ditt vin är färdigt!
Nu tvingas du tappa det sakta genom en sil i de flaskor du vill lagra det i.
Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk färg.
Stoppa in i kylskåpet och njut efteråt av ditt eget vin som kostade nästan ingenting – men det är gott!