Allt-fraktfritt.presenterar sockerfri julmust med Harry Roberts originalrecept anno 1922

Allt fler gör egen läsk som är hälsosam med läskmaskin och trycket har varit enormt på Aromhuset att ta fram en riktigt fin sockerfri julmust. Nu finns den och räcker därtill till hela 12,5 liter färdig Zero sockerfri julmust.

Julmust i butiker och varuhus består av ca 1/10 strösocker, 1 1/2 hekto i en 1,5 liters flaska. Med Aromhuset Zero Julmust läskkoncentrat, där man tillsätter 4 cl till en liter, ser man med egna ögon att hur lite strösocker det kan vara – allt man häller i flaskan är 40 ml smakextrakt.

cola

Aromhuset har framställt läskkoncentrat till läskmaskiner sedan 1980.

Snart blir det jultid återigen och då vill vi dricka Julmust. Under december är varannan läskedryck som dricks en julmust. Men vi vill helst undvika onödigt mycket socker och då är det ju inte alltid så praktiskt att kånka flaskor från butiken.

Lösningen stavas läskmaskin och ett koncentrat som du kan nyttja efter personlig smak. Att man gör en stor och kraftig insats för miljön blir en extra bonus.

Det finns bra orsak att välja koncentrat för hemläsk. Den främsta är kanske att du på detta vis får en mycket godare läskedryck. Smakessenser är lätta att använda och dessa bör doseras på ett vis som passar dej bäst. Till på köpet så fungerar de fint med alla varianter av läskmaskiner.

Zero Julmust läskkoncentrat doseras 4 cl för 1 liter färdig sockerfri Julmust.

Julmust som smakar så som den ska

När du köper Aromhusets Zero läskkoncentrat för Julmust så får du en läskedryck som smakar så som den skall. Allt du behöver är en flaska med den klassiska aromen. Från en halvliter essens så erhåller du 12.5 liter kolsyrad Julmust enligt originalreceptet anno 1922.

Men du kan få mer om du av någon orsak vill ha en mildare stil genom att använda mindre mängd julmustkoncentrat. Koncentratet är allaredan drygt, en flaska räcker till 12,5 liter i jämförelse med det vanliga 8 liter.

Detta är vanligt med Zero Cola och Zero Indian tonic, flera konsumenter använder halv dosering så en flaska räcker till 25 liter. Oavsett att Zero Cola saluförs för dubbla svenska priset i UK blev den tilldelad utmärkelsen Amazon Choice 2017, 2018, 2019 samt 2020.

Gör egna smakblandningar med aromer till Sodastream, Aqvia, Vikingsoda alternativt andra läskmaskiner

Det är inte bara Julmust som blir enklare att göra om du har läskkoncentrat för din läskmaskin. Du kan ju till exempel göra ett eget Slush recept som smakar Julmust. Eller så kör du på Cola arom om du anser att Julmust och Slush ej fungerar tillsammans.

Aromhuset, som även saluför 15 Slushkoncentrat, har tagit fram en ny metod att skapa Slush på någon minut, också sockerfri. Vilket egentligen är omöjligt för socker behövs för att issörja skall slusha.

Metoden presenteras också den i webbshoppen allt-fraktfritt.se och bygger på köpta isbitar.

Aromhusets trix för att blanda sockerfri slush på minuter fungerar lika bra med Zero Jumust

Så här tillverkar man sin egen sockerfria Slush

Ta fram en mycket stark mixer som är suverän på att krossa is
Häll i 392 gram isbitar (väg dem)
175 ml kallt vatten
33 ml Zero Cola läskkoncentrat från Aromhuset.

Kör mixern tills du har en fin Slush (issörja).
Klart.

Noll väntan i långa tider med slushmuggar som ska frysas in, flera kan serveras. Denna metod fungerar även vid fikaställe-servering i lägre skala.

cola

Det här är så typiskt för Aromhuset. Existerar inte en god produkt alternativt rimlig metod så uppfinner de den.

Just nu jobbar Aromhuset på en ny serie aromer för bubbelvatten, här kommer de före hela bryggeriindustrin (Pripps, Spendrups, Pepsi, Coca Cola m.fl.) med något totalt nytt och jättegott. Projektet kallas Sparkling Max och lär bli omtalat, kan hända sätta standard hur smaksatt bubbelvatten skall smaka i framtiden.

Det är kul att göra egen läskedryck och du kommer så småningom att upptäcka att du kan skapa den ultimata drycken på detta vis. Aromer för Sodastream, Vikingsoda, Aqvia och AGA kolsyremaskin är varierade och du kan verkligen blanda dessa lite som du vill.

Själv välja hur mycket kolsyra du vill ha eller mixa sockerfri Sockerdricka.

Julmust med lite mer kolsyra kan vara ett tips eller så kör du med något coolare inslag såsom apelsin.

Med läskkoncentrat så får du en läskedryck som är helt unik, det finns ett komplett sortiment. Därjämte så kan du räkna med att den är nyttigare. På så vis att du drar ner på socker och på andra onödiga ämnen.

Din familj och kompisar kommer att glädjas åt att du kan bjuda på så fräsch Julmust eller Cola, precis vad de känner för!

sodastream

Kolsyra bubbelvatten som du aldrig tröttnar på

Kanske har du känt dig frustrerad mitt i sommaren då du ville ha Julmust men inte kunde få detta då butikerna inte saluför. Alternativt så tycker du att det bordsvatten som du handlar i affären inte är speciellt mumsigt. Av läskkoncentrat så kan du få den dryck du vill ha då du vill ha den.

Därtill så kommer du inte att lessna på din personliga hemmagjorda läskedryck. Den kan hela tiden skifta smaker och så kan du variera styrka så att det blir mer eller mindre läskedryck eller mera eller mindre smaksatt bubbelvatten.

Rätt smaker till kolsyremaskin

Då du köper läsksmaker till din läskmaskin så skall du passa på att välja de som du har störst behov av. Det kan vara klokt att fluktuera lite. Ha Grape Tonic redo till helgens galej med vännerna och Cola och Julmust för familj eventet.

Du får billig läskedryck som smakar bättre än det mesta som du kan handla i butiken. Aromhusets läskkoncentrat hittar du på har alltid originalextrakten som smakgivare.

Du bestämmer själv mängden kolsyra och styrkan på aromen. läskkoncentrat must Det blir god dryck till maten, för mellanmålet och då du bara känner för något som smakar smaskigt och inspirerande.