Du måste ta bort mossa på tak så fort du kan

Det är faktiskt så att mossa på takpannor gör skada. Många tror kanske att mossa på taket inte har så stor betydelse. Mossan kan inte växa fritt varsomhelst.

Växtligheten är inte så ofarlig som man kan tro. Om du har otur så kan mossa leda till mögel.

Ta bort mossan så fort som möjligt. En händig person klarar att ta bort mossa på tak. Dra inte ut på det.

Kan du ta bort mossa på tak eller behöver du professionell hjälp?

Du kan göra annat om du köper in hjälp. Ska du ändå göra det själv så måste du använda en säkerhetslina.

Ett bra medel mot mossa är Bensaltensid som används av många. Mossa på tegeltak är så vanligt att du idag har gott om produkter som är enkla för lekmän att använda sig av.

Rent praktiskt kan du använda Bensaltensid och spruta på taket för att döda mossan. Om du använder dig av en ejektor, ryggspruta eller högtrycksspruta eller högtryckstvätt (i påläggsläge) bör du få bort påväxten så att det blir snyggt igen. Det gäller förstås att du får ett gott grepp om utrustningen och att du kan stå på ett säkert sätt.

mögelfritt

Att ta bort mossa på tak behöver inte vara svårt. Skyddsutrustning och stege för då ofta inhandla själv. Investera gärna i ett par bra skor. Munskydd rekommenderas också.

Du får tid över om du tar in ett företag. Om du tillhör kategorin människor som tycker om att pyssla om ditt hem på detta vis är det klart att du inte ser det som ett tidskrävande jobbigt projekt.

Viktigt med regelbunden rengöring för att sköta om taket

Något som är mycket viktigt att komma ihåg är att mossa på takpannor inte är något man tar bort för att sedan glömma allt om. Tar du inte bort mossan så kan den lätt komma tillbaka. Man får leva med det.

Håll koll på tillväxten av ny mossa. Gör det ofta.

Gör det en gång på våren och en på sommaren. grön fritt pris Enkla medel går utmärkt att använda.

Det finns mängder av medel som du kan använda. 2-4 år kan mossan håla sig borta då.

Kolla rännor och takpannor också. Slarva inte i jobbet. Ett välskött hus är ett bra hus.

Byt det som måste bytas

Det är ingen ide att skuta på det. Är något sönder så ser det inte så snyggt ut. Trasiga tak sänker värdet på bostaden. Sådant får ju inte hända.

Inspektera ditt hus. Experter kan hjälpa dig. Dokumentera med bilder och annat om du måste.

Mossa på takpannor kan stå dig dyrt

Planera vad du ska göra innan du gör det. Det kan ta tid att få bort mossa på takpannor. Ta bort mossa på tak innan det är för sent.

Firmor har specialmedel som de använder. Detta även om du tycker att det känns som ett roligt projekt att ta bort mossan själv.

Gå lugnt och metodiskt till väga. Glöm inte bort att informera familj och besökare om din aktivitet så att de slipper en kalldusch med vatten och mossa från ovan då de går ut och in i huset!