Du vet väl att mjöd eller honungsvin är samma grejor.

En populär dryck enligt nordisk mytologi. Mjöd svarar du säkert men visste du att det fortfarande finns gott om vikingaättlingar och andra vanliga dödliga som njuter av att göra honungsvin.

Brygg det hemma. Köp hem utrustningen som krävs för att göra mjöd hemma.

Många tänker inte på att mjöd och honungsvin är samma sak

Alla har inte koll på mjöd. honungsvin och mjöd är samma sak och det här är en dryck som tillverkas på samma sätt som vin. Honung och vatten blir mjöd. Mjöd är inte unikt för nordisk mytologi på något sätt.

Det är så det är. Alla har vi olika namn på det hela.

Vad behöver du för att brygga mjöd hemma i köket?

Det finns många sätt att brygga mjöd på. Börja med en tunna och jäsrör.

Mjöd

Glöm inte vatten honung och jäst för att det ska jäsa bra. Du kan göra mjöd med lokala ingredienser. Alla tiders honungsvin!

Företaget hembryggning-se har det mest. Det färdiga resultatet kan variera.

Det finns produkter i olika prisklasser. Du kör igång direkt.

Det är värt att känna till. Det tar mindre plats om du häller upp i tillbringare. Skriv ner alla moment innan du börjar.

Använd blomsterhonung och undvik Akaciahonung, den ger för lite smak. När du häller i jästen så kan det bli lite trögflytande. En slickepott kan fungera. Diska ur burkarna snabbt efteråt så att det inte fastnar.

Håll koll på temperaturen för att göra mjöd på rätt sätt

Ha rätt typ av termometer. Det får inte vara för kallt och inte för varmt. Det får inte bli för varmt för då kan jästen dö av värmen.

Mjöd blir inte klart på en gång. Det blir bättre resultat om du från början har köpt bra grejor.se pga. Jäsningen får en helt annan näring.

Lagra flaskorna på en lämplig plats. köpa mjöd Mjöd förbättras enormt, mycket mer än vin, vid lagring. Det måste få ta tid. Med tiden kan det mäta sig med vilket vin som helst.

Kanske hade vikingarna rätt ändå? Föredrar du mjöd eler vin? Du får avgöra.

Ditt honungsvin blir säkert det bästa!