Ska vi bruka glycerinet för vinbryggningen alternativt för att tillverka jättestora såpbubblor?

Till vinbryggning kan glycerin (glycerol) tillsättas för att förbättra bodyn i vin. Glycerinet ger vinets body, dess fyllighet.

Vin, mjöd, cider, champagne och Ready to drink drinks kan förbättras med glycerin. Detta kan funka i öl, man får prova sig fram.

Glycerin produceras i vinet under jäsningen men en del vinjäster tillverkar lite om man har snålt med frukt. Då känns vinet tunt och blaskigt.

Man kan sätta till glycerin när som helst i tillverkningen men uppenbarligen är det bäst när vinet skall buteljeras alternativt drickas. 1-5 g glycerin (glycerol) per liter vin, tveklöst inte mer. Som regel räcker 1 gram mer än väl.

Glycerin till såpbublor:

Med glycerin i förrådet så kan du skapa dina egna gigantiska såpbubblor

Såpbubblor förundrar samt underhåller vuxna såväl som barn. Om du gillar att göra egna bubblor men anser att det är tråkigt med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du prova en mix med glycerin, också kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem såsom fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i flertal matvaror samt drycker. I vin är det glycerin som skänker fylligheten.

Vad är glycerol och är det absolut säkert att göra såpbubblor till barnen med detta?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en vätska som inte har någon färg eller lukt. Man finner glycerinet på olika håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

Glycerin pris 2,5 liter

Det var faktiskt en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja via en kemisk process som går ut på att man delar upp en molekyl i två skilda delar.

Man kan frambringa glycerinet på syntetisk väg och det finns också vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut och säljas) och animaliska varianter av det.

Ifall du vill glycerin köpa så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se eller på ett lokalt apotek. Då glycering används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att även titta på hembryggning.se. Det här är en legal produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite oförvanskad och skojig underhållning till de små.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. Allt du behöver är vatten, glycerinet, lite socker och så vanligt diskmedel. Mixa ihop i en skål och doppa därefter det verktyg som du vill skapa bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar och två snören som man spänner mellan pinnarna. Detta är ett verktyg som är lätt att doppa i glycerinlösningen. Sedan så är det bara att bringa verktygen framåt i luften varpå bubblorna kommer att skapas. såpbubblor glycerol

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan också leka med dem i badrummet. Man kan faktiskt göra bubblorna med armar samt händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen alternativt fullkomligt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Genom att skapa en cirkel framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som därefter kan flyga ut över badrumsgolvet. Det här är något du kan prova på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Men är inte glycerin farligt att använda hemma?

Den som undrar “är glycerin farligt?” bör ta en titt på samtliga produkter som finns i hemmet och som innehåller denna produkt. Om man har en glycerolflaska så är den i sig inte farlig. Om man dessutom har lite salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Ifall man blandar salpetersyran och glycerinet så får man nitroglycerin och det är farligt. Tappar man en behållare med denna blandning i golvet så får man en fin liten explosion. Glycerin är ett säkert medel att använda sig av.